etw

Interieuradvies

Just another SeoBureau site

By - admin

Muren laten bepleisteren

Pleisterwerk verbetert al geruime tijd de esthetische toestand en de hygiënische toestand van een gebouw. Het met pleisterwerk afgewerkte oppervlak zorgt voor een betere isolatie, thermische en geluidsbeheersing. Het afgewerkte oppervlak kan worden verkregen als grof, glad of zo zacht als de gewenste afwerking volgens de optie beschikbaar met spuitpistool, Regi schuim, spons en koude rollers. Al deze gereedschappen zijn essentieel om een perfect pleisterwerk te krijgen.

Het is ook belangrijk te weten dat Microtopping pleisterwerk wordt gedaan op betonnen muren of vloeren omdat betonblokken niet buigzaam zijn en het daardoor moeilijk is om eraan te werken. Het meest gebruikte materiaal voor pleisterwerk in de bouw is kalk. Kalk is een zeer harde en krachtige substantie die niet alleen een duurzaam oppervlak oplevert, maar ook de esthetiek van het afgewerkte oppervlak verbetert. Bijkomend voordeel is dat kalk gemakkelijk te mengen is met water en het is lang houdbaar in vergelijking met cement of gips.

Muren laten bepleisteren

Zoals eerder vermeld wordt pleisterwerk uitgevoerd op betonnen of metselwerk oppervlakken, zodat deze schoon en vrij van stof en deeltjes blijven. De meest voorkomende oppervlakken die worden bewerkt zijn muren, gevels, hekken, trappen, pilaren, vloeren, plinten, deuren en ramen. Afgezien van deze muren en gevels kan pleisterwerk ook worden gebruikt op vloeren en plafonds. De meeste mensen die pleisterwerk uitvoeren moeten ervaring hebben met beton en metselwerk, of op zijn minst enige voorkennis hebben van verschillende soorten vloeren en plafonds.

Het bepleisteren van muren is geen gemakkelijke taak, omdat het veel vaardigheid en deskundigheid vereist. Een stukadoor moet zeer voorzichtig zijn bij het behandelen van elke soort muur of oppervlak. Oppervlakken die met pleisterwerk moeten worden geverfd, moeten altijd vlak en schoon zijn. De muren moeten altijd worden geverfd voordat met het pleisteren wordt begonnen. Dit helpt het pleistermateriaal om zich goed aan het oppervlak te hechten.

Veel soorten pleisterproducten

Er zijn verschillende soorten pleister op de markt op basis van hun Mortex  textuur en materiaal. Zo zijn er pleisters op oliebasis, pleisters op waterbasis, pleisters op basis van pasta en zelfnivellerende pleisters. Elk van deze verschillende pleistersoorten heeft zijn eigen specifieke voordelen en valkuilen, zodat het noodzakelijk is de juiste pleister voor de toepassing te kiezen.

Om een pleister doeltreffender en duurzamer te maken, is het belangrijk om er wat fijn zand of gips aan toe te voegen. Het is van essentieel belang dat het zand of gips tijdens het fabricageproces wordt toegevoegd. Zonder de toevoeging van fijn zand of gips zal het pleisterwerk de tand des tijds niet doorstaan en zwak worden en gemakkelijk beschadigd raken door het verstrijken van de tijd. Het aanbrengen van kalkplamuur helpt ook om het pleisterwerk duurzamer te maken en een lange levensduur te geven.